Nyugat-Magyarországi Ökorégió

Rajzpályázatunk és előadás-sorozatunk

Augusztus 21-én került megrendezésre a Nyugat-Magyarországi Ökorégió által nyáron meghirdetett rajzpályázat résztvevőinek a köszöntése. A gyerekek a szülők és volt eset ,hogy a nagyszülők kíséretében érkeztek. „ A klímaváltozás a családokban” , ez volt a felhívásban szereplő téma. A pályázatra a rajzok beküldési határideje augusztus 20.-án lejárt.

Az eddig beérkezett rajzok készítőit és családját hívtuk el az Ipari Parkban lévő Vállalkozói Inkubátorházba. Illetve vendégül láttunk minden érdeklődőt, hiszen az eredményhirdetésen kívül előadást is hallgathattak a résztvevők. Az előadás témája a „Klímaváltozás” volt, a gyerekek nyelvén megfogalmazva.

Egy oktató programot teszteltünk, amit aktivistáink állítottak össze. Cél a klímaváltozás bemutatásán túl, annak következményeit jeleztük. Kiemelve, hogy az egyéni és családi felelősség vállalásnak milyen fontos szerepe van.

A megjelentek figyelemmel kísérték az előadást, majd a rajzok bemutatása és annak jutalmazása következett. A gyerekek elmondhatták, hogy amit rajzoltak mit is jelent számukra, elemezték nekünk. Az összes rajz és a rajzhoz tartozó hozzászólás lényege az volt, nem szeretnék, ha nem lenne tiszta levegő, hiszen sokat szeretnének kint a szabadban játszani. Szeretnék, ha lenne elengedő élelem és ivóvíz a jövőben.

Programunk eredményességét az is jelzi, hogy a rajzverseny folytatódni fog az őszi szezonban.

Más témával, de hasonló rendszerben.

Óvodákban csoportoknak tartunk felkérésre előadásokat, a Nyugat-Magyarországi régióban. Az első felkérés a helyszínen megtörtént. Így Ikervárra előzetesen egyeztettet időpontban megyünk.

Szeretnénk további aktivistákat bevonni, akik a szakmai egyeztetés alapján a gyerekeken keresztül a családokban is egyre népszerűbbé teszi az” ökológiailag hasznos és gazdaságilag eredményes” tevékenységek támogatását.

A rajzokról készült fotókat a honlap galériájában megtekinthető illetve a Nyugat-Magyarországi Ökorégió facebook oldalán.